Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post

Postat de RODIMUR in Ciorbe
25 Noi 2019 | 6128 vizualizari
Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post

Știam de mult timp această rețetă, dar n-aveam curajul s-o prepar, gândindu-mă că perișoarele de ciuperci, fără ou, s-ar putea desface, la fiert. Acum am încercat prima dată această rețetă și secretul păstrării intacte a perișoarelor a fost fierberea lor la foc mic. A ieșit o ciorbă foarte gustoasă și pentru că-mi mai rămăseseră câteva ciupercuțe întregi de la salata ”Poienița”, le-am adăugat în oală pentru ultimele 2-3 minute de fiert. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă. Pentru aceasta Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente: radacinoase, ardei gras, varza, ceapa, rosie, ciuperci.  

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1/2 ardei capia
  • 1/2 ardei gras verde
  • 100 grame de varză tocată
  • 1 ceapă galbenă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru perișoare:
  • 400 grame de ciuperci champignons
  • 6 linguri de făină albă
  • oregano
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cum se prepara Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post

Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjel, țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Ciupercile se curăță de pielițe și de filamente, se spală și se fierb timp de 10 minute, în apă cu sare. După acest interval de timp, se strecoară și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă complet de apă.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie fin și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne și se călesc cu celelalte legume.

Varza se spală și se toacă mărunt, iar apoi se adaugă în tigaie, la călit, cu ceapa, usturoiul și ardeii.

Se spală roșia, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se pune în tigaie, la călit cu celelalte legume. Se lasă tigaia la foc mic, până ce legumele se pătrund și scade puțin lichidul lăsat de roșie.

Când rădăcinoasele din oală sunt aproape fierte, se adaugă legumele călite, se completează cu apă caldă și se lasă ciorba la foc mic, până ce sunt gata perișoarele.

Pentru perișoare, se tamponează ciupercile cu prosoape de bucătărie, pentru a absorbi apa de prisos, după care se toacă fin, prin blender. 

La ciupercile tocate se adaugă: sarea, piperul, oregano, pătrunjel tocat și la urmă, făina. Se amestecă bine compoziția, pentru omogenizare și apoi se formează perișoare.

Se oprește focul de la aragaz, se pun perișoarele în ciorbă și se fierb, la foc mic, până ce se ridică la suprafață. Atunci se condimentează ciorba cu: sare, piper și cimbru și se presară pătrunjel tocat. 

Se ia oala de pe foc, se pune capacul, iar ciorba este servită după ce ”se odihnește” timp de 10 minute.

Incearca si reteta de Ciorba falsa de burta, foarte gustoasa si in aceasta varianta sau reteta de Ciorba de ciuperci pleurotus.

Iti recomandam si reteta de Ciorba acra cu galbiori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

CIORBA DE CARTOFI CU SMINTINA IAURT SI LEUSTEAN

Postat de babi5

CIORBA    DE   CARTOFI  CU   SMINTINA  IAURT  SI   LEUSTEAN

Se curata  zarzavatul ,ceapa ,usturoiul verde si ardeiul ,se spala  bine  si se toaca apoi intr-o oala (eu  folosesc  una de 5 kg )se pune ulei  si se adauga ...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta

Postat de Dya

Ciorba taraneasca de vacuta

Spalam bine carnea, o taiem in cuburi mici si o punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele ( telina , pastarnacul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2019, 20:19
Bine, Viorica, am înțeles, dar nu am timp pentru așa ceva... Încearcă la altă poartă...
la 25.11.2019, 20:34
Frumoasa ciorba !!!
la 25.11.2019, 20:55
Și gustoasă, Mihaela... Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 25.11.2019, 21:24
la 25.11.2019, 23:20

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking