Intai puneti niste apa la fiert. Cand da in clocot, puneti rosiile spalate si le opariti 2-3 minute. Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca, apoi le decojiti si le scoateti cotoarele. Doua rosii le tocati cuburi, restul le dati in blender si faceti suc.
Ceapa verde curatata, o taiati rondele. Morcovul decojit il dati pe razatoarea mare, radacina de patrunjel curatata si telina, le taiati cat mai marunt. Ardeiul kapia si cel galben ii curatati de seminte, cotor si ii taiati cubulete. Dovleceii ii spalati, indepartati capetele si ii taiati cuburi mai maricele. Pastaile le curatati la capete, le spalati si le taiati bucati mai mici.
Puneti o oala pe foc, adaugati uleiul, ceapa verde, morcovul, telina si cu pastarnacul. Turnati si putina apa (sau puteti face prajeala daca va place), le inabusiti 2-3 minute. Adaugati ardeii, pastaile, puneti iar putina apa si le lasati 3-4 minute pe foc. Puneti si dovleceii, amestecati, apoi turnati cam 3 litri de apa. Acoperiti cu un capac, lasati sa fiarba cam 20 de minute.
Dupa cele 20 de minute, adaugati rosiile cuburi, condimentati cu sare, piper, boiaua de ardei cu verdeturi si amestecul de legume. Acoperiti, lasati sa fiarba pana legumele sunt bine patrunse. Cand toate sunt bine patrunse, puneti sucul obtinut din rosii si mai fierbeti circa 5 minute. Patrunjelul, mararul si leusteanul, le spalati, indepartati cozile si le tocati marunt. Trageti ciorba de pe foc. Adaugati verdeata maruntita, ierburile italiene, amestecati si acoperiti ciorba pentru 10 minute, pentru a-si lua din toate aromele.
Se serveste calda, fie simpla, cu ardei iute sau cu smantana daca nu tineti post. Sa aveti pofta!