Ciorba cu varza de Bruxelles

Postat de adnas54 in Supe/Ciorbe
6 Apr 2010 | 14010 vizualizari
Ciorba cu varza de Bruxelles

Rasfoind Clik! Pofta buna, ultimul numar, am vazut o reteta cu varza de Bruxelles, care mie imi place foarte mult. Eu o folosesc drept garnitura la multe preparate. Dar ciorba nu am facut inca. Deci... cu mici modificari, m-am pus pe bucatarit.

Ingrediente

  • 400 gr. varza de Bruxelles congelate
  • praz taiat rondele + o ceapa rosie
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi + 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina mica
  • 300 ml bors
  • 2 galbenusuri + 3 linguri smantana
  • 1 lingura pudra de legume deshidratate
  • 1 lingurita condiment bors magic
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Se curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga alaturi de celelate legume, si se mai calesc cateva minute. Separat se pune la fiert cca. 1,5 litri de apa impreuna cu lingura de legume dezhidratate. Borsul se fierbe, se spumeaza si se strecoara.

Cand legumele sunt aurite se adauga borsul, completand cu zeama de legune calda, cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba. Cand au fiert, se completeaza cu restul de zeama si se asezoneaza cu o lingurita de bors magic, care ii da o aroma placuta.
Separat intr-un bol se freaca galbenusele cu smantana, adaugand treptat cate un polonic de ciorba ca sa nu se taie ouale. Se continua pana cand smantana ajunge la temperatura ciorbei. Se ia oala de pe foc si se adauga smantana si patrunjelul tocat marunt.  
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....

Citeste continuarea

Ciorba cu verzisoare de Bruxelles

Postat de mihaelar63

Ciorba cu verzisoare de  Bruxelles

 Spalati si curatai legumele .Decongelati la temperatura camerei varza de Bruxelles . Morcovul se razuieste . Ceapa si ardeiul se taie cubulete .Telina se taie feliute ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2010, 16:07
la 06.04.2010, 16:42
eu folosesc varza de bruxel dar ciorba nu am facut felicitari arata bine
la 06.04.2010, 16:50
si mie imi place varzuca asta mica, dar in ciorbita niciodata nu am folosit-o...
la 06.04.2010, 18:44
Cum am si scris, acum am incercat-o si eu prima oara si sa stiti ca-i tare buna...
la 06.04.2010, 22:03
interesanta

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking