Ingrediente
- 400 gr. varza de Bruxelles congelate
- praz taiat rondele + o ceapa rosie
- 2 linguri ulei
- 2 morcovi + 1 radacina patrunjel
- 1/2 telina mica
- 300 ml bors
- 2 galbenusuri + 3 linguri smantana
- 1 lingura pudra de legume deshidratate
- 1 lingurita condiment bors magic
- patrunjel tocat
Mod de preparare
Se curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga alaturi de celelate legume, si se mai calesc cateva minute. Separat se pune la fiert cca. 1,5 litri de apa impreuna cu lingura de legume dezhidratate. Borsul se fierbe, se spumeaza si se strecoara.
Cand legumele sunt aurite se adauga borsul, completand cu zeama de legune calda, cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba. Cand au fiert, se completeaza cu restul de zeama si se asezoneaza cu o lingurita de bors magic, care ii da o aroma placuta.
Separat intr-un bol se freaca galbenusele cu smantana, adaugand treptat cate un polonic de ciorba ca sa nu se taie ouale. Se continua pana cand smantana ajunge la temperatura ciorbei. Se ia oala de pe foc si se adauga smantana si patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|