Ingrediente
- 2 kg capete de salau , crap , somn [ eu am tot avut adunatela congi ]
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 gogosari
- 2 ardei iuti
- 3 linguri orez
- 100 ml ulei
- 1 lingura usturoi tocat
- sare
- piper
- 3 linguri otet
- zeama lamaie
- smantana
- tije de telina [apio]
- patrunjel verde
Mod de preparare
Capetele de peste se spala se sareaza si se pun la fiert in apa cu otet , atat doar sa le acopere . Se fierb in maximum 10 minute. Se scurg ,[ zeama se pastreaza , nu se arunca ] si se pot servi stropite cu mujdei de usturoi .
Ceapa , cartofi , gogosarul se curata , se spala si se toaca cubulete . morcovul curatat , spalat , se razuieste pe razatoarea cu ochiuri mari
Legumele se calesc usor 2-3 minute , spre sfarsit puneti si orezul la prajit .Se ,, stinge '' cu zeama de peste , se sareaza si se fierb cam 15 -20 minute. Ardeiul iute se pune in ciorba la sfarsit taiat rondele . acum se pune si tijele de telina taiate marunt + patrunjelul tocat .
La sfarsit piparati si mai dregeti gustul cu zeama lamaie sau sare daca este necesar .
CIne doreste poate pune si smantana , dar si fara este super-gustoasa .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de capete de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|