Ingrediente
- cca. 400 gr pulpă de porc
- 2 bucăți ceapă galbenă
- 1 bucată praz
- 1 bucată mare morcov
- 1 bucată pătrunjel rădăcină
- ½ bucată păstârnac
- 1 felie telină rădăcină
- ½ bucată ardei kapia
- 4-5 bucăți cartofi roșii de Covasna
- 1 lingură sare de mare
- ½ linguriță piper proaspăt măcinat
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 bucată foaie de dafin
- ½ linguriță cimbru uscat
- cca. 200 ml bulion
Mod de preparare
Zarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se adaugă bucățelele de carne, se completează cu cca. 3000 ml de apă și se lasă la fiert cca. 35 de min, la foc mediu semiacoperit. După ce carnea s-a fiert se adaugă cartofii cubulețe, se mai lasă la fiert cca. 15 minute, apoi se adaugă bulionul din roșii, lăsându-se la fiert încă 10 minute, până se împreunează gusturile.
Ciorba se servește fierbinte ca atare sau cu adaos de smântână. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|