Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
16 Noi 2016 | 6067 vizualizari
Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

O ciorba pe gustul Zmeilor, din nou au golit oala. Se pare că e pe locul II, după ciorba rădăuțeană ;) Nu prea am poze artistice, că a făcut-o pe repede înainte, în perioada de convalsecență ;) Dar vă asigur că a fost tare gustoasă și mai ales sățioasă ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • cca. 400 gr pulpă de porc 
  • 2 bucăți ceapă galbenă
  • 1 bucată praz
  • 1 bucată mare morcov
  • 1 bucată pătrunjel rădăcină
  • ½ bucată păstârnac
  • 1 felie telină rădăcină
  •  ½ bucată ardei kapia
  •  4-5 bucăți cartofi roșii de Covasna
  •  1 lingură sare de mare
  • ½ linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 bucată foaie de dafin
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • cca. 200 ml bulion 

Mod de preparare

Zarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se adaugă bucățelele de carne, se completează cu cca. 3000 ml de apă și se lasă la fiert cca. 35 de min, la foc mediu semiacoperit. După ce carnea s-a fiert se adaugă cartofii cubulețe, se mai lasă la fiert cca. 15 minute, apoi se adaugă bulionul din roșii, lăsându-se la fiert încă  10 minute, până se împreunează gusturile.

Ciorba se servește fierbinte ca atare sau cu adaos de smântână. Spor și poftă bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de ardei umpluti

Postat de panacris

Supa de ardei umpluti

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, într-un vas înalt, de cca. 4000 ml, până devin translucide, se asezonează...

Citeste continuarea

Ciorba de pleurotus

Postat de panacris

Ciorba de pleurotus

Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2016, 20:28
Buna!
la 16.11.2016, 20:36
Buna!
la 16.11.2016, 20:38
la 16.11.2016, 20:40
Yamyy, ce imi place ciorbita asta!
la 16.11.2016, 20:57
Și-ai intrat în mână!))

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking