Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
16 Noi 2016 | 6040 vizualizari
Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

O ciorba pe gustul Zmeilor, din nou au golit oala. Se pare că e pe locul II, după ciorba rădăuțeană ;) Nu prea am poze artistice, că a făcut-o pe repede înainte, în perioada de convalsecență ;) Dar vă asigur că a fost tare gustoasă și mai ales sățioasă ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • cca. 400 gr pulpă de porc 
  • 2 bucăți ceapă galbenă
  • 1 bucată praz
  • 1 bucată mare morcov
  • 1 bucată pătrunjel rădăcină
  • ½ bucată păstârnac
  • 1 felie telină rădăcină
  •  ½ bucată ardei kapia
  •  4-5 bucăți cartofi roșii de Covasna
  •  1 lingură sare de mare
  • ½ linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 bucată foaie de dafin
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • cca. 200 ml bulion 

Mod de preparare

Zarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se adaugă bucățelele de carne, se completează cu cca. 3000 ml de apă și se lasă la fiert cca. 35 de min, la foc mediu semiacoperit. După ce carnea s-a fiert se adaugă cartofii cubulețe, se mai lasă la fiert cca. 15 minute, apoi se adaugă bulionul din roșii, lăsându-se la fiert încă  10 minute, până se împreunează gusturile.

Ciorba se servește fierbinte ca atare sau cu adaos de smântână. Spor și poftă bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti  morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...

Citeste continuarea

Reteta de Mercimek çorbası -supa de linte turceasca nr. 3 din top Best Soups the World

Postat de Ksenya

Reteta de Mercimek çorbası -supa de linte turceasca nr. 3 din top Best Soups the World

Iata cum se prepara Reteta de Mercimek çorbası -supa de linte turceasca nr. 3 din top Best Soups the World Intr-o oala incapatoare adaugam uleiul,cand s-a incalzit suficient, adaugam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2016, 20:28
Buna!
la 16.11.2016, 20:36
Buna!
la 16.11.2016, 20:38
la 16.11.2016, 20:40
Yamyy, ce imi place ciorbita asta!
la 16.11.2016, 20:57
Și-ai intrat în mână!))

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking