Ciorba de conopida cu pui

Postat de Corina33 in Ciorbe
22 Aug 2010 | 23402 vizualizari
Ciorba de conopida cu pui

Ingrediente

  • 1 conopida mare de 1 kg
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 200 ml smantana
  • 200 ml iaurt
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare, piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Se desface conopida in buchetele, se spala si se pune in apa cu sare.

Se curata ceapa, morcovii si ardeiul, se spala si se toaca cubulete, iar morcovii rondele. Se pun la calit in ulei amestecand din cand in cand.

Se spala si se zvanta pieptul de pui, apoi se taie cuburi si se caleste si el putin impreuna cu legumele. Cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot. Se adauga conopida si se fierbe aprox. 5-6 minute.

Intre timp de cojesc rosiile, se scot cotoarele si se taie cubulete. Se adauga la supa, se condimenteaza cu sare si piper, si se mai fierbe 4-5 minute.

Iaurtul si smatana se amesteca bine intr-un bol impreuna cu un polonic de supa, dupa care se toarna peste aceasta. Se acreste supa si se ia de pe foc.

Deasupra se presara patrunjel verde tocat, dupa preferinte si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca de pui

Postat de camelia75

Ciorba taraneasca de pui

Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar. Dupa ce a dat in cateva clocote se...

Citeste continuarea

Ciorba deasa de legume, cu chiftelute de pui si branza

Postat de katty

Ciorba deasa de legume, cu chiftelute de pui si branza

Curatam legumele. Taiem ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras cubulete. Scurgem fasolea rosie. Taiem dovlecelul cuburi mai mari sau semirondele. Desfacem conopida in buchetele, In uleiul incins...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2010, 23:31
sunt prima ,vreau si eu o portie imi place foarte mult
la 23.08.2010, 00:04
Te servesc Gina, cu mare drag!
la 23.08.2010, 00:42
super bunadeci ti-am facut pofta?5 f
la 23.08.2010, 01:15
Mi-ai facut pofta.....de cand ma gandesc la ea
la 23.08.2010, 18:14
daca adaugai putina faina la smantana nu ti se mai imbranzea smantana din ciorba http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/borsuri_supe_ciorbe/ciorba_de_conopida-3935/
(nu stiu daca este voie sa fac asta dar eu pun si reteta mea aici, reteta in stilul ciorbitei tale)

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking