Ciorba cu legume de vara

Postat de mirela0911 in Ciorbe
27 Iun 2011 | 4964 vizualizari
Ciorba cu legume de vara

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • o bucatica de telina
  • 3 cepe
  • mazare
  • fasole pastai
  • o conopida
  • 4-5 cartofi noi
  • 2 rosii
  • un ardei gras
  • frunze de patrunjel si telina
  • sare dupa gust
  • putin ulei

Mod de preparare

Se spala bine pieptul de pui, se curata de piele si se pune la fiert intr-o craticioara.

Morcovii, patrunjelul (radacina), telina si ceapa se curata, spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei. Se toarna apa peste legume si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce a inceput sa clocoteasca  punem si fasolea pastai. Se lasa la fiarba la foc incet cu oala acoperita. La urma raman mazarea, conopida (taiata in buchetele mici) si cartofii cubulete. Se sareaza dupa gust. 

Intre timp s-a fiert si carnea, se taie bucatele mici, se adauga peste legume, iar supa in care a fiert carnea se strecoara si se toarna in oala cu legume.

Rosiile se oparesc cateva secunde, se curata de piele si se taie cubulete, ardeiul la fel si se pun in oala. Se lasa sa mai clocoteasca pt cca 15 minute, dupa care se stinge focul.

Frunzele de patrunjel si telina se spala si se taie marunt. Se arunca in oala si se pune capacul ca sa nu auzim ce povestesc.

Se serveste alaturi de un ardei iute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba din legume de vara dreasa cu iaurt

Postat de merisor67

Ciorba din legume de vara dreasa cu iaurt

Curățăm păstăile de fasole de capete, le spălăm bine în apă rece și le rupem în două. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori. Curățăm morcovul, păstârnacul și...

Citeste continuarea

Ciorba de vara cu dovlecel

Postat de mirela0911

Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2011, 22:53
cat de buna
la 27.06.2011, 23:00
Imi place ca pui multe legume si nu folosesti delikat...grozav
la 27.06.2011, 23:10
ce bunuta e si sanatoasa....cu conopida n-am incercat niciodata dar voi incerca cu siguranta
la 27.06.2011, 23:10
asa imi place...cu legume multe..
la 27.06.2011, 23:25
buna buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking