Bors cu legume de vara

Postat de ianculubita in Ciorbe
5 Iun 2013 | 7466 vizualizari
Bors cu legume de vara

Va imaginati ca abia am terminat borsul facut in urma cu cateva zile si acum fac altul??toata vara asa ceva se mananca la noi,este bun,racoritor si sanatos

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 telina mica
  • 1 dovlecel
  • 1 miez de varza verde
  • 1 cutie mare de rosii in bulion
  • 1 castronel de corcoduse verzi
  • 500 g fasole pastai
  • 1 legatura stevie
  • 1 legatura loboda rosie
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 legaturi leustean
  • sare
  • 20 ml ulei
  • oua

Mod de preparare

In oala cu ulei incins punem ambele cepe taiate marunt, ardeiul de asemenea, morcov, telina si dovlecel rase cu razatoarea cu ochiuri mari, amestecand dupa fiecare. Adaugam apoi cartofii cubulete, fasolea taiata mai mica daca este lunga, varza fideluta, 1 lingura rasa cu sare. Punem cateva cani cu apa, capacul si lasam sa fiarba la foc mic 30 minute. Dupa ce este aproape fiert totul, adaugam rosiile zdrobite, verdeata mai putin 1 legatura de leustean taiata marunt si corcodusele. Dupa 20 minute completam cu apa, mai potrivim de gust, cand incepe sa fiarba adaugam si a doua legatura de leustean taiat marunt si cateva oua intregi. Cand ouale s-au ridicat la suprafata semn ca sunt fierte, oprim focul dar cel mai bine este ca sa verificam daca au fiert suficient.

Servim rece cu ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de vara, cu dovlecei

Postat de RODIMUR

Bors de vara, cu dovlecei

Leguminoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...

Citeste continuarea

Borș cu carne de pasăre și legume de vară

Postat de panacris

Borș  cu carne de pasăre și legume de vară

Ceapa și zarzavaturile se curăță și se toacă mărunt, se pun la înăbușit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute acoperit la foc mic. Apoi se adaugă cartofii cubulețe, varza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2013, 10:03
Ce bun!!!
la 05.06.2013, 10:25
la 05.06.2013, 10:32
buna ciorba
la 05.06.2013, 10:40
Azi vin la tine la ciorbita!
la 05.06.2013, 10:51
bun si sanatos

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking