Ingrediente
- o aripa de curcan ( 800 gr)
- 1 ceapa rosie
- un fir de telina mai mare
- un sferrt de radacina de telina
- 3 morcovi
- jum de vanata
- un cartof potrivit
- o mana d eorez
- 150 ml smantana acra groasa
- 2 galbenuse de ou
- lamaie
- sare, piper boabe , boia
- patrunjel verde
Mod de preparare
am perpelit aripa bine la flacara pt a indeparta toate firicelele de par, fiindca eu pun cu piele cu tot , doar la final indepartez pielea de la carnita.
Am pus carnea la fiert pana a lasat toata spuma si am curatat-o bine, apoi am adaugat ceapa intreaga firele de telina radacina intreaga si boabe de piper si sare. Am lasat la fiert cam jum de ora, apoi am adaugat morcovii rondele si am mai lasat 10 min, apoi am adaugat vanata si cartoful taiate cubulete si orezul spalat. Am mai lasat cam 10 min pana au fiert toate, apoi am frecat galbenusurile cu smantana si o jum l-ita de amidon ( am adaugat si putina boia...nu aveam de gand dar m-am gandit ca sotul o s afaca iar figuri, ca e ciorba prea alba...)si am subtiat cu zeama din oala apoi am turnat peste ciorba. am stors o jum de lamaie si am adaugat pt acrit( nu am mai avut bors magic eu d eobicei asa inacresc....)....am mai lasat doar 2-3 clocote la foc mai mic am stins focul si am indepartat din ciorba ceapa, firele de telian si radacina...eu nu obisnuiesc sa toc aceste legume in ciorba...nu prea-mi poalce sa fie groasa....am presarat apoi putin patrunjel verde, si inc aputin cand am servit direct in farfurie...mie imi place patrunjelul in supe/ ciorbe sa fie verde...sa dea culoare, de aceea nu-l pun niciodata sa fiarba....
carnea se scoate pe o farfurie, se indeparteaza pielita ( daca va place, o puteti lasa...sotul nu papa....) si se scoate de pe oase apoi se adauga iapoi in ciorba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|