Ciorba de curcan cu legume

Postat de adasev12 in Ciorbe
6 Apr 2011 | 7320 vizualizari
Ciorba de curcan cu legume

combin si recombin...

Ingrediente

  • o aripa de curcan ( 800 gr)
  • 1 ceapa rosie
  • un fir de telina mai mare
  • un sferrt de radacina de telina
  • 3 morcovi
  • jum de vanata
  • un cartof potrivit
  • o mana d eorez
  • 150 ml smantana acra groasa
  • 2 galbenuse  de ou
  • lamaie
  • sare, piper boabe , boia
  • patrunjel verde

Mod de preparare

am perpelit aripa bine la flacara pt a indeparta toate firicelele de par, fiindca eu pun cu piele cu tot , doar la final indepartez pielea de la carnita.

Am pus carnea la fiert pana a lasat toata spuma si am curatat-o bine, apoi am adaugat ceapa intreaga firele de telina radacina intreaga si boabe de piper si sare. Am lasat la fiert cam jum de ora, apoi am adaugat morcovii rondele si am mai lasat 10 min, apoi am adaugat vanata si cartoful taiate cubulete si orezul spalat. Am mai lasat cam 10 min pana au fiert toate, apoi am frecat galbenusurile cu smantana si o jum l-ita de amidon ( am adaugat si putina boia...nu aveam de gand dar m-am gandit ca sotul o s afaca iar figuri, ca e ciorba prea alba...)si am subtiat cu zeama din oala apoi am turnat peste ciorba. am stors o jum de lamaie si am adaugat pt acrit( nu am mai avut bors magic eu d eobicei asa inacresc....)....am mai lasat doar 2-3 clocote la foc mai mic am stins focul si am indepartat din ciorba ceapa, firele de telian si radacina...eu nu obisnuiesc sa toc aceste legume in ciorba...nu prea-mi poalce sa fie groasa....am presarat apoi putin patrunjel verde, si inc aputin cand am servit direct in farfurie...mie imi place patrunjelul in supe/ ciorbe sa fie verde...sa dea culoare, de aceea nu-l pun niciodata sa fiarba....

carnea se scoate pe o farfurie, se indeparteaza pielita ( daca va place, o puteti lasa...sotul nu papa....) si se scoate de pe oase apoi se adauga iapoi in ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba din aripi de curcan, gatita la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris

Ciorba din aripi de curcan, gatita la slow cooker Crock Pot

Aripile de curcan se pun la gătit cu apă rece, puțin sărată, în vasul ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock Pot , la programul HIGH pentru 90 de minute. După ce s-au...

Citeste continuarea

Ciorba de curcan, cu taitei

Postat de mirela0911

Ciorba de curcan, cu taitei

Se spala bucatile de carne si se spun la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga si ceapa curatata dar lasata intreaga....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2011, 17:51
la 06.04.2011, 18:02
ligia...bine ai venit ! serveste daca-ti place!
la 06.04.2011, 18:04
la 06.04.2011, 18:08
kuki....
la 06.04.2011, 18:54

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking