Ciorba de fasole - 1 Decembrie, fara ciolan

Postat de Constelatialeu in Ciorbe
1 Dec 2021 | 3574 vizualizari
Ciorba de fasole - 1 Decembrie, fara ciolan

Am zis sa nu treaca ziua asta asa pe uscat si-am prestat o ciorba de fasole fara vestitul ciolan, ciolanul l-au mazilit unii ''care ne vor binele''.....dar sa nu intram in discutii fara rost, mai bine va spun ca am facut o ciorba delicioasa in care am trantit niste ardei copt si frunze de ceapa verde calite, asa de fite....

Ingrediente

  • cca 500 g boabe de fasole
  • cca 100 g morcov taiat cubulete
  • cca 100 g ardei rosu taiat cubulete
  • 2 cepe de apa mari taiate marunt
  • cca 200 g ardei capia copt
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • cca 150 g ceapa verde frunze taiate marunt
  • cca 50 g marar
  • PS.morcovul, ardeiul rosu,frunzele de ceapa verde si maraul le-am avut taiate si congelate ( am fost fata vrednica si mi-am pregatit pentru iarna legume,doar le scot din congelator si le trantesc in oala)

Mod de preparare

Mai intai am pus fasolea la inmuiat de seara. Dimineata am pus-o la fiert si i-am schimbat apa de 3 ori. Asa cum am specificat in rubrica ingrediente , doar mi-am scos legumele de la congelator, nu a trebuit sa le mai curat si sa le tai, exceptie a facut ceapa pe care am curatat-o si taiat-o marunt. Am asezat pe foc o oala in care am pus putin ulei si am pus legumele, mai putin ardeiul copt, ceapa verde si maraul, am adaugat putina sare si le-am calit cca 10 min, apoi am adaugat fasolea deja fiarta, am completat cu apa si am lasat sa fiarba cca 20 min dupa care am adaugat ardeiul copt taiat, am potrivit de sare si piper. La final am incins putin ulei intr-o tigaie si am calit frunzele de ceapa verde si mararul, cca 5-6 min, dupa care am adaugat peste ciorba. Am lasat sa mai dea un clocot si gata ciorba. Sa ne fie de bine, sa va fie de bine. La multi ani !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole - 1 Decembrie, fara ciolan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de vitel cu trufandale

Postat de Constelatialeu

Ciorba de vitel cu trufandale

Am scos carnea de la congelator, am pus-o intr-o cratita cu apa si putina sare si am pus-o sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Cand a fost fiarta carnea am scos-o din zeama si am...

Citeste continuarea

Ciorba de stevie (de post)

Postat de autodiag

Ciorba de stevie (de post)

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Bucatica de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2021, 13:56
la 01.12.2021, 14:24
la 01.12.2021, 15:18
Bună ciorba! Mai ales cu ceapa rosie!
la 01.12.2021, 18:33
Nebunie!
la 01.12.2021, 18:43
Pff, doar așa simplă fără proteine animale??? Merge, dar parcă tot vroiam să văd și un ciolan pe lângă!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking