Ingrediente
- 500 g fasole boabe,
- 1 morcov,
- 1 pastarnac,
- o bucata telina,
- 1 ceapa,
- 1 ardei gras rosu,
- 1 ardei gras verde,
- 2-3 linguri bulion,
- sare, piper macinat ,piper boabe, cimbru, boia dulce,
- carne de porc afumata - daca nu e post
Mod de preparare
Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa ,telina, rosiile, morcovul ,pastarnacul si ardeii grasi -toate tocate marunt. Tot acum se adauga si carnea de porc (-daca se foloseste-), fiarta mai intai pe jumatate separat si taiata in bucati mici.
Daca zeama se mai fierbe inca o ora " toata chestia devine un miracol" Se adauga bulion, sare, piper si cimbru dupa gust . Se mai fierbe 10-12 minute si gata! " ninge cu patrunjel ,imbracand in straie de primavara zana buna a noptilor de iarna, care numai cu paine de tara si ceapa stropita cu otet de mere , isi arata superbele puteri."
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|