Ingrediente
- 500 gr fasole alaba boabe
- 300 gr carnat afumat de casa
- 50 ml ulei floarea soarelui
- 2 cepe galbene
- 2 cepe verzi
- 2 tije de telina
- 1 ardei rosu
- 15 rosii cherry marunte
- 2 fire leustean verde
- 1 foaie dafin
- 1 lingurita
- 1 lingurita pasta ardei iuti macinati
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare
- Fasolea alba se spala si se pune la infoiat in multa apa calduta timp de cateva ore .
- Daca este nevoie si tot lichidul a fost absorbit, se completeaza cu apa[ tot calduta ]
- Apa calduta va grabi procesul de hidratare a boabelor de fasole .
- Fasolea se pune la fiert in apa cu sare si foaia de dafin .
- Eu am folosit oala de fiert sub presiune pentru a grabi procesul de fierbere .
- Intr-o o ora fasolea mea a fost foarte bine fiarta .
- Carnatii se decongeleaza la temperatura camerei si se oparesc 5 minute in apa clocotita .
- Intre timp se marunteste ceapa tijele de telina si leustean .
- Acestea se soteaza timp de 5 minute la foc mic .
- Adugati pasta de ardei , boiaua si rosioarele taiate jumatati .
- Se mai soteaza putin si se toarna deasupra fasolea cu tot cu zeama .
- Puneti carnatii in ciorba si se mai lasa la fiert domol 10 minute .
- La sfarsit se gusta de sare si se drege gustul daca mai este nevoie .
- La servire se adauga codite de ceapa verde si patrunjel verde tocat , pentru prospetime .
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu carnat afumat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|