Ingrediente
- 1 ciolan afumat dezosat
- 700 gr de fasole boabe
- 1 ceapa
- 3 morcovi
- o telina potrivita
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- o cana de rosii din borcan(puse de mine)sau 3-4 rosii
- 500 ml de bulion
- faina
- ulei
- sare,piper
- tarhon
Mod de preparare
Am pus de seara fasolea la inmuiat in apa rece.
Am taiat carnea afumata bucatele si am pus-o in apa rece ca mi s-a parut cam sarata.Am taiat ceapa marunt,morcovii si telina le-am ras,ardeii i-am taiat cubulete.
Am pus carnea in Kukta(de 8l),am umplut-o jumate cu apa si ...la foc cu ea.Cand a inceput sa fluiere,am dat focul mai mic si am lasat sa fiarba 20 min.dupa care am stins focul.Cand am putut da capacul jos,am adaugat fasolea si legumele si le-am mai fiert 5 min(dupa ce a inceput sa fluiere).
Intr-o tigaie am pus vreo 10 lg.de ulei si 4 faina,am calit faina cateva minute,am stins cu 500 ml bulion,am mai lasat sa fiarba putin dupa care am adaugat rantasul in ciorba si am mai lasat-o sa fiarba vreo 5 min,fara capac.Inainte sa opresc focul am pus sare,piper dupa gust si tarhonul.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|