Ingrediente
- 500 gr fasole cu bobul mic
- 600 gr costita afumata
- 200 gr morcov
- 200 gr pastarnac si patrunjel
- 150 gr telina
- 500 ml bulion sau
- 100 pasta bulion
- 1/2 lingurita cimbru
- 100 ml ulei
- 3-4 linguri otet (eu am folosit de la ardeiul iute)
- 200 gr ceapa
- 6 catel usturoi
- 2 ardei galbeni de marime medie
- 1 foaie dafin
- marar verde
- 1 lingurita boia
- piper
- 1 lingura vegeta
- sare
Mod de preparare
Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se prajeste. Fasolea se pune sa dea un clocot intr-un litru de apa, apoi se scurge apa si mai repetam o data. Apoi punem 3,5 l apa calda peste fasole, punem foaia de dafin si jumatate din ceapa si lasam la foc mic la fiert. Cand este jumatate fiarta fasolea adaugam zarzavatul, cimbrul, sarea si piperul si lasam sa fiarba in continuare.
Intre timp punem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa ramasa, usturoiul maruntit si ardeiul si lasam sa se caleasca, apoi adaugam boiaua si punem totul in fasole. Adaugam si costita prajita si lasam sa fiarba in continuare inca 15 minute, apoi punem bulionul si otetul, mai lasam sa fiarba 5 minute, asezonam cu marar verde.
Este o ciorbita buna si place tuturor, o recomand cu drag. Sa va fie de folos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|