Ingrediente
- 1/2 kg fasole boabe
- 2 cepe albe
- o ceapa verde
- 1 dovlecel
- 1 ardei capia,
- 2 morcovi
- 2 rosii decojite
- 1 l bors
- 3 linguri ulei
- cimbru
- 1 legatura leustean verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura de loboda
- 2-3 frunze de stevie verde
- sare/delikat dupa gust
- 2 linguri cu bulion de rosii
- radacina de telina si pastarnac
Mod de preparare
Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, bulionul si delikatul, iar spre sfarsit, adaugam si borsul. Este gata si il putem servi dupa ce a dat in clocot, cand presaram deasupra cimbrul, loboda, patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole (II)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|