Ciorba de fasole (II)

Postat de Dya in Ciorbe
23 Mai 2011 | 4426 vizualizari
Ciorba de fasole (II)

Nu mai mancasem de mult ciorbita de fasole, fapt pentru care am profitat de prospetimea legumelor ,,, am savurat-o rece cu un fir de ceapa verde,,,

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 2 cepe albe
  • o ceapa verde
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia,
  • 2 morcovi
  • 2 rosii decojite
  • 1 l bors
  • 3 linguri ulei
  • cimbru
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura de loboda
  • 2-3 frunze de stevie verde
  • sare/delikat dupa gust
  • 2 linguri cu bulion de rosii
  • radacina de telina si pastarnac

Mod de preparare

Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt.

Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, bulionul si delikatul, iar spre sfarsit, adaugam si borsul. Este gata si il putem servi dupa ce a dat in clocot, cand presaram deasupra cimbrul, loboda, patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole (II)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de licurici_lra

Ciorba de perisoare a la grec

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.  Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2011, 10:07
Grozavaaa...eu n-as folosi delikat sunt asa multe legume, bune proaspete....imbietoare Dya
la 24.05.2011, 10:12
la 24.05.2011, 10:17
Asa este drag Fluturas ,,, insa sunt dependenta de el,,, desi am gatit si fara delikat (pentru ca sotul meu nu e de acord cu el ) si mancarea a fost foarte gustoasa

la 24.05.2011, 10:18
Anca
la 24.05.2011, 10:22

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking