Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata

Postat de krysty in Ciorbe
29 Noi 2013 | 7465 vizualizari
Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata

Unii lasa fasolea de cu seara in apa cu putin otet .Eu o oparesc de 5 ori la rand si schimb apa de fiecare data.

Ingrediente

  • 300 g fasole boabe
  • 300 g gusa afumata
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • tarhon
  • patrunjel
  • bulion 50g
  • bors 250ml
  • sare

Mod de preparare

Prima data se alege fasolea,apoi se spala si se pune in apa la fiert.

Dupa ce incepe apa sa fiarba, aruncam apa si repetam operatia asta  tot asa de 5 ori.

Apoi punem fasolea si o lasam sa fiarba bine impreuna cu gusa tocata cubulete.Adaugam sare.

Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Morcovul se toaca cuburi sau se da pe razatoarea mare,apoi se adauga la ciorba.

Ceapa se toaca si se pune la calit putin in ulei,apoi adaugam ardeiul tocat si bulionul. Luam cu un polonic zeama de la ciorba si diluam putin peste prajeala de ceapa cu bulion.

Cand fasolea este fiarta se adauga sosul de ardei si ceapa,apoi borsul strecurat,iar la sfarsit verdeata( spalata in prealabil) tocata marunt. Se mai adauga sare, in functie de cat de sarata doriti sa fie ciorba.

 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

Postat de Dya

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

Legumele tocate le punem la fiert in 1.5 l apa pentru 20-30 de minute. Adaugam cartofii taiati cuburi si lasam la foc mic, pana cand acestia au fiert suficient. Saram dupa gust, adaugam borsul si...

Citeste continuarea

Ciorba de burta la ceaun

Postat de Constelatialeu

Ciorba de burta la ceaun

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2013, 16:57
E cam complicat cu fiertul de 5 ori, că nu-s gazele aşa de ieftine. Altfel, e una din preferatele mele.
la 29.11.2013, 16:59
Padre, asta e metoda de a nu avea dureri abdominale atunci cand mancam fasole ...
la 29.11.2013, 17:02
la 29.11.2013, 17:27
buna tare!
la 29.11.2013, 18:35
super gustoasa

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking