Ingrediente
- 1 codita afumata de porc
- 500 gr fasole verde
- 1 legatura zarzavat nou [ morcov+ patrunjel]
- 3 fire ceapa verde
- 3 fire usturoi verde
- marar
- 3 rosii
- 1/2 lingurita Eros Pista [ pasta ardei iute rosu ]
- sare
- Optional zeama de lamaie sau otet de mere
Mod de preparare
Se spala codita de purcel si se pune la fiert in 2 l apa .
Pentru inceput nu adaugati sare , afumatura ar putea elibera suficienta .
Curatati , spalati si rupeti fasolea verde in bucati . de 2-3 cm.
Spalati bine zarzavatul .Daca acesta este foarte crud eu nu-l curatde coaja .
Feliati ceapa , usturoiul ,morcovul , si patrunjelul[ inclusiv tijele verzi ]. Puneti la fiert.
Adugati fasolea. Gustati fiertura si daca este necesar adaugati sare .
Dupa 15 minute daca legumele sunt fierte se blenduiesc rosiile curatate si spalate si se adauga la ciorba .
Puneti pasta iute de ardei .
Asezonati cu marar , ceapa si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba noua de fasole cu codita de purcel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|