Ciorba noua de fasole cu codita de purcel

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
10 Iun 2014 | 5466 vizualizari
Ciorba noua de fasole cu codita de purcel

Aceasta ciorbita este prima ce am preparat cu fasole verde de anul acesta . Incerc sa simplific gatitul eliminand prajelile . Sa ma dezic de apartenenta la Ardeal inca nu pot , asa ca am adugat o codita mica afumata de purcel ..... Asa doar pentru gust !!!

Ingrediente

  • 1 codita afumata de porc
  • 500 gr fasole verde
  • 1 legatura zarzavat nou [ morcov+ patrunjel]
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • marar
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita Eros Pista [ pasta ardei iute rosu ]
  • sare
  • Optional zeama de lamaie sau otet de mere

Mod de preparare

 Se spala codita de purcel si se pune la fiert in 2 l apa .

Pentru inceput nu adaugati sare , afumatura ar putea elibera suficienta .

Curatati , spalati si rupeti fasolea verde  in bucati . de 2-3 cm.

Spalati bine zarzavatul .Daca acesta este foarte crud eu nu-l curatde coaja .

Feliati  ceapa , usturoiul ,morcovul , si patrunjelul[ inclusiv tijele verzi ]. Puneti la fiert.

Adugati fasolea. Gustati fiertura si daca este necesar adaugati sare .

Dupa 15 minute daca legumele sunt fierte se blenduiesc rosiile curatate si spalate si se adauga la ciorba .

Puneti pasta iute de ardei .

Asezonati cu marar , ceapa si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba noua de fasole cu codita de purcel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

Postat de mirela0911

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

Mai intai se curata fasolea de impuritati si se pune intr-un vas in apa rece peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune fasolea intr-o oala la fiert, in apa rece. Intr-o alta oala se...

Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de CameliaComan

Ciorba de pui a la grec

Pentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui.Punem o oala cu apa la fiert,iar atunci cand da in clocot adaugam pieptul de pui.Il lasam aproximativ 10 minute. Eu l-am taiat cubulete dupa ce l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2014, 15:00
buna ciorbita si racoroasa !!!
la 10.06.2014, 15:01
Multumesc Delia . Stim noi cum sa gatim ce e mai bun
la 10.06.2014, 15:16
buna buna
la 10.06.2014, 15:18
Ce buna!
la 10.06.2014, 15:21
Super buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking