Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână

Postat de panacris in Ciorbe
10 Apr 2014 | 9684 vizualizari
Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână

O ciorbă dulce, savurată de toți Zmeii, chiar dacă e fără carne;) Le aduce aminte de concediile petrecute în Maramureș la verișori ;)

Ingrediente

  • fasole galbenă congelată cca. 600 g,
  • ceapă verde 2-3 bucăți,
  • usturoi verde 2 bucăți,
  • leurdă 1/2 legătură,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • smântână cca. 200 g,
  • făină albă de grâu 2-3 linguri,
  • mărar proaspăt.

Mod de preparare

Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în puțin ulei și apă. Se asezonează de sare, piper și boia, apoi se completează cu cca. 2000 ml apă și se lasă la fiert la foc moderat, cca. 25 de minute, semiacoperit. După ce s-au gătit legumele se adaugă fasolea congelată și se mai lasă la fiert cca. 15 minute, la foc mediu, semiacoperit.

La final, smântâna se amestecă cu făina, apoi se diluează cu puțină  apă rece și se adaugă în șuvoi subțire, amestecându-se energic pentru a nu se forma cocoloașe ;) Atenție, în acest moment focul va fi oprit ;) Se presară verdeață și se servește fierbinte ;) 

Atenție nu e nevoie de pâine la această ciorbă ;)

Spor și poftă bună! :-* 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de Zamfira

Ciorba radauteana

Spalam si portionam carnea de pui. Punem la fiert puiul in 4 l de apa si indepartam spuma formata dupa ce incepe sa fiarba. Curatam si spalam legumele. Morcovii, ceapa taiem marunt si calim in...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

Postat de Dya

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

Legumele tocate le punem la fiert in 1.5 l apa pentru 20-30 de minute. Adaugam cartofii taiati cuburi si lasam la foc mic, pana cand acestia au fiert suficient. Saram dupa gust, adaugam borsul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2014, 19:35
e super buna
la 10.04.2014, 19:42
Cu smantana n-am facut pana acum
la 10.04.2014, 19:46
Super ciorbita!
la 10.04.2014, 19:49
buna buna
la 10.04.2014, 20:05
Am sa dau o fuga pana in Bucuresti

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking