Ingrediente
- fasole galbenă congelată cca. 600 g,
- ceapă verde 2-3 bucăți,
- usturoi verde 2 bucăți,
- leurdă 1/2 legătură,
- morcov 1 bucată,
- pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- păstârnac 1/2 bucată,
- țelină 1 felie,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- boia de ardei dulce,
- smântână cca. 200 g,
- făină albă de grâu 2-3 linguri,
- mărar proaspăt.
Mod de preparare
Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în puțin ulei și apă. Se asezonează de sare, piper și boia, apoi se completează cu cca. 2000 ml apă și se lasă la fiert la foc moderat, cca. 25 de minute, semiacoperit. După ce s-au gătit legumele se adaugă fasolea congelată și se mai lasă la fiert cca. 15 minute, la foc mediu, semiacoperit.
La final, smântâna se amestecă cu făina, apoi se diluează cu puțină apă rece și se adaugă în șuvoi subțire, amestecându-se energic pentru a nu se forma cocoloașe ;) Atenție, în acest moment focul va fi oprit ;) Se presară verdeață și se servește fierbinte ;)
Atenție nu e nevoie de pâine la această ciorbă ;)
Spor și poftă bună! :-*
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|