Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână

Postat de panacris in Ciorbe
10 Apr 2014 | 12332 vizualizari
Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână

O ciorbă dulce, savurată de toți Zmeii, chiar dacă e fără carne;) Le aduce aminte de concediile petrecute în Maramureș la verișori ;)

Ingrediente

  • fasole galbenă congelată cca. 600 g,
  • ceapă verde 2-3 bucăți,
  • usturoi verde 2 bucăți,
  • leurdă 1/2 legătură,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • smântână cca. 200 g,
  • făină albă de grâu 2-3 linguri,
  • mărar proaspăt.

Mod de preparare

Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în puțin ulei și apă. Se asezonează de sare, piper și boia, apoi se completează cu cca. 2000 ml apă și se lasă la fiert la foc moderat, cca. 25 de minute, semiacoperit. După ce s-au gătit legumele se adaugă fasolea congelată și se mai lasă la fiert cca. 15 minute, la foc mediu, semiacoperit.

La final, smântâna se amestecă cu făina, apoi se diluează cu puțină  apă rece și se adaugă în șuvoi subțire, amestecându-se energic pentru a nu se forma cocoloașe ;) Atenție, în acest moment focul va fi oprit ;) Se presară verdeață și se servește fierbinte ;) 

Atenție nu e nevoie de pâine la această ciorbă ;)

Spor și poftă bună! :-* 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de toamna

Postat de timea

Ciorba de toamna

Mai intai punem vasul cu apa la fiert. Legumele le curatam si le spalam. Tocam ceapa si ardeiul marunt iar morcovul, gulia si telina le taiem felii/rondele. Cand fierbe apa adaugam...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza

Ardeiul gras se taie cuburi,mocovul se da pe razatoarea mare,iar ceapa se toaca marunt,se pun la calit in ulei de masline,dupa care se pun la fiert in oala de ciorba. Se prepara perisoarele cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2014, 19:35
e super buna
la 10.04.2014, 19:42
Cu smantana n-am facut pana acum
la 10.04.2014, 19:46
Super ciorbita!
la 10.04.2014, 19:49
buna buna
la 10.04.2014, 20:05
Am sa dau o fuga pana in Bucuresti

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking