Ciorba de fasole uscata de post, cu marar

Postat de babi5 in Ciorbe
23 Sep 2013 | 7993 vizualizari
Ciorba de fasole uscata de post, cu marar

Azi am gatit acasa la Timisoara.Pozele sunt cam intunecate, fiindca bucataria este mai in umbra si desi am facut cu blitzul sunt cam intunecate fapt pentru carei-mi cer scuze,dar ciorba va asigur ca a iesit super buna.Am mai scris 2 retete de ciorba de fasole dar fiecare este personalizata in felul ei ..

Ingrediente

  • 500 gr fasole boabe
  • 4 morcovi potriviti ca si marime
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1/2 telina
  • 2ardei galbeni grasi
  • 2 legaturi frunze marar verde
  • 1 ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • cimbru
  • foaie de dafin
  • rosii
  • 3 linguri otet
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri faina
  • ulei
  • boia

Mod de preparare

De cu seara am pus fasolea la inmuiat iar dimineata am pus -o la fiert intr-o oala  de 4 l.

Am lasat sa clocoteasca 10 min,apoi am schimbat  apa de 2 ori. Apoi am reinoit apa  am adaugat ceapa tocata, foaia de dafin si am lasat sa fiarba .

Pe la jumatea timpului de fierbere am adaugat  zarzavatul tocat in prealabil si am lasat sa fiarba in continuare.

Intre timp am pus intr-o craticioara apa la fiert  apoi am oparit rosiile, le-am lasat sa se raceasca, le-am decojit apoi le-am tocat marunt  si le-am adaugat la ciorba .

Cind fasolea este suficient de moale punem intr-o tigaie uleiul apoi tocam marunt usturoiul lasam un minut la prajit apoi adaugam faina.

Cind s-a rumenit putin adaugam boiaua, apoi cu un polonic luam zeama din oala si mestecam repede si continuu sa nu faca cocoloase, apoi compozitia o turnam in oala mai lasam 10 min sa fiarba.

Potrivim de sare si piper, adaugam si otetul apoi asezonam cu marar verde.

Ciorbita este gata, taman buna pentru a fi servita.

Pofta  Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata de post, cu marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post

Postat de katty

Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post

Cum se prepara Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post Fasolea lasat la inmuiat cateva ore o fierbem intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de fierbere. Curatam legumele si...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata

Postat de Valclaudia

Ciorba de fasole uscata

Alegem fasolea, o punem la hidratat in apa, de seara pana dimineata. Fierbem fasolea in doua ape, cate jumatate de ora, scurgem apa. Curatam legumele, le spalam si calim prazul in 3 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2013, 19:32
la 23.09.2013, 19:47
Ce buna e!
la 23.09.2013, 19:51
Foarte buna!
la 23.09.2013, 19:57
buna
la 23.09.2013, 20:08
Foarte buna

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking