Ingrediente
- 500 gr fasole uscata rosie
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1radacina pastarnac
- 1 felie telina
- 1 legatura de leustean
- 1 legatura marar
- 250 ml bulion casa
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- vegeta
- boia dulce
- otet
- cimbru
- 1ardei galben gras
- 1 foaie dafin
- 300 gr faina
- 1 ou
Mod de preparare
Prima data am pus fasolea la inmuiat de seara. Am curatat zarzavaturile, ceapa, ardeiul, apoi le-am spalat bine, dupa care le-am tocat, frunzele de leustean si marar le-am spalat si le-am tocat. Am pus fasolea in oala, am adaugat apa cat sa o acopere, am lasat-o sa dea cateva clocote, dupa care am schimbat apa (fiindca am avut fasole rosie am schimbat-o de trei ori).
La jumatatea timpului de fierbere am adaugat zarzavaturile tocate, cimbrul, o ceapa tocata, foaia de dafin, am potrivit de sare, piper si vegeta. Intr-o tigaie am pus uleiul, o ceapa tocata si 50 ml apa si am lasat sa se caleasca bine. Am adaugat boiaua, apoi am adaugat in ciorba. Intr-un castron am pus 300 gr faina, putina sare, 2 linguri de ulei, 1 ou si in completare apa cat cuprinde pentru a realiza un aluat putin mai vartos pentru a putea modela galustele (vin rulate cu mana pe o planseta). Le asezam pe o tava apoi le punem la fiert in ciorba de fasole.
Lasam sa fiarba cca 8-10 minute (cand se ridica deasupra le putem scoate)
Nu mai trebuiesc unse fiindca le-am pus la fiert cand ciorba a fost finalizata. Scoatem galustele adaugam bulionul (otet dupa gust) si asezonam cu leustean si marar verde.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|