Ingrediente
- 500 gr fasole boabe
- 4 morcovi potriviti ca si marime
- 2 radacini de patrunjel
- 1/2 telina
- 2ardei galbeni grasi
- 2 legaturi frunze marar verde
- 1 ardei iute
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper
- vegeta
- cimbru
- foaie de dafin
- rosii
- 3 linguri otet
- 1 ceapa mare
- 2 linguri faina
- ulei
- boia
Mod de preparare
De cu seara am pus fasolea la inmuiat iar dimineata am pus -o la fiert intr-o oala de 4 l.
Am lasat sa clocoteasca 10 min,apoi am schimbat apa de 2 ori. Apoi am reinoit apa am adaugat ceapa tocata, foaia de dafin si am lasat sa fiarba .
Pe la jumatea timpului de fierbere am adaugat zarzavatul tocat in prealabil si am lasat sa fiarba in continuare.
Intre timp am pus intr-o craticioara apa la fiert apoi am oparit rosiile, le-am lasat sa se raceasca, le-am decojit apoi le-am tocat marunt si le-am adaugat la ciorba .
Cind fasolea este suficient de moale punem intr-o tigaie uleiul apoi tocam marunt usturoiul lasam un minut la prajit apoi adaugam faina.
Cind s-a rumenit putin adaugam boiaua, apoi cu un polonic luam zeama din oala si mestecam repede si continuu sa nu faca cocoloase, apoi compozitia o turnam in oala mai lasam 10 min sa fiarba.
Potrivim de sare si piper, adaugam si otetul apoi asezonam cu marar verde.
Ciorbita este gata, taman buna pentru a fi servita.
Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata de post, cu marar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|