Ciorba de fasole verde cu loboda

Postat de RODIMUR in Ciorbe
19 Iun 2020 | 2596 vizualizari
Ciorba de fasole verde cu loboda

Pentru că mai găsim lobodă fragedă în piețe, iar în congelator mai am câteva pungi cu fasole verde, puse anul trecut, m-am gândit să fac o ciorbiță ușoară și bună. Inițial mi-am propus să fac doar o oală de 2 litri, dar dacă tot am avut de lucru cu acestea, mi-am zis că merită să dublez cantitățile de legume, ca să fac o oală de 4 litri, așa ca de obicei. Și foarte bine am făcut, pentru că acum ne delectăm mai multe zile cu această ciorbiță cu multă lobodă proaspătă, care primește un gust și mai bun când adăugăm în farfurie 1-2 linguri de smântână. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

Ingrediente

  • 500-600 grame de fasole verde
  • 3-4 legături de lobodă
  • 2 morcovi mari
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țeină
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 roșii
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Pentru servit:
  • smântână

Mod de preparare

Dacă se folosește fasole verde congelată, se scoate din timp de la congelator și se lasă să se decongeleze natural.

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient.

Se spală roșiile, se tai cubulețe și se adaugă în tigaie la călit, unde se țin, pe foc mic, până ce scade lichidul.

Se alege, se spală bine în câteva ape, loboda, se taie și se lasă în așteptare.

Dacă fasolea verde este mai mare, se taie în bucățele mai mici și se adaugă în oala de ciorbă, când rădăcinoasele sunt aproape fierte. Se adaugă și legumele călite pentru încă un clocot. La urmă, se adaugă și loboda tăiată în prealabil, pentru ultimul clocot al ciorbei.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

Se condimentează ciorba cu: sare, piper și cimbru și după încă 2-3 minute, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul și se lasă ciorba ”să se odihnească” timp de 10 minute, înainte de a fi servită.

Cine dorește, adaugă în farfurie 1-2 linguri de smântână.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu loboda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Postat de panacris

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

Postat de RODIMUR

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

Fasolea uscată trebuie aleasă, spălată și pusă la înmuiat, cu apă clocotită, cu câteva ore înainte de prepararea ciorbei. După ce fasolea s-a înmuiat și apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2020, 16:08
O ciorbita buna, pentru vara!
la 19.06.2020, 16:14
Așa este, Ancutsa și-ți mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 19.06.2020, 17:16
Ne-am inteles !!! Sieu ceva aseamanator am in meniu !!!!
la 19.06.2020, 17:59
Mulțumesc frumos, Andreea!
la 19.06.2020, 18:01
Sigur ne-am înțeles, Mihaela, doar avem aceeași pasiune pentru supe, ciorbe...(borșuri, nu scriu, pentru că tu nu ești moldoveancă! )

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking