Dacă se folosește fasole verde congelată, se scoate din timp de la congelator și se lasă să se decongeleze natural.
Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient.
Se spală roșiile, se tai cubulețe și se adaugă în tigaie la călit, unde se țin, pe foc mic, până ce scade lichidul.
Se alege, se spală bine în câteva ape, loboda, se taie și se lasă în așteptare.
Dacă fasolea verde este mai mare, se taie în bucățele mai mici și se adaugă în oala de ciorbă, când rădăcinoasele sunt aproape fierte. Se adaugă și legumele călite pentru încă un clocot. La urmă, se adaugă și loboda tăiată în prealabil, pentru ultimul clocot al ciorbei.
Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.
Se condimentează ciorba cu: sare, piper și cimbru și după încă 2-3 minute, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul și se lasă ciorba ”să se odihnească” timp de 10 minute, înainte de a fi servită.
Cine dorește, adaugă în farfurie 1-2 linguri de smântână.