Ingrediente
- 200 g fasole verde congelata (cu aproximatie)
- 2 cepe
- 1 pastarnac
- 3 morcovi mici
- 1 tija proaspata de telina cu frunze
- 4 linguri suc de rosii (facut in casa)
- patrunjel verde
- apa
- sare
- 1 pahar de bors
- 1 ou
- smantana dupa gust
Mod de preparare
Am pregatit ciorba intr-un vas Zepter, pentru ca timpul de fierbere e mai scurt si legumele isi pastreaza astfel mai multe vitamine si alte substante nutritive.
Am tocat pe rand legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul, telina. Fasolea verde am lasat-o intreaga.
Am pus apa in vas, am adaugat legumele si am acoperit vasul cu capacul. Ca de fiecare data, cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit focul, dar legumele se gatesc in continuare, la abur.
Am adaugat suc de rosii, bors si sare si ciorba a mai dat vreo cateva clocote.
Am pus oul batut si verdeata.
Ulei nu am pus deloc la ciorba, in schimb, la final am dres-o cu putina smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|