Ciorba de fasole verde cu smantana, o mancare savuroasa si usoara

Postat de MotanLaOale in Ciorbe
12 Mar 2014 | 74040 vizualizari
Ciorba de fasole verde cu smantana, o mancare savuroasa si usoara

Mi-a facut pofta Irina cu ea, asa ca a trebuit sa o prestez si eu. Buna tare! Pentru aceasta Ciorba de fasole verde cu smantana, o mancare savuroasa si usoara ai nevoie de urmatoarele ingrediente: fasole verde, ceapa, morcovi, radacinoase, rosii, zeama varza, leustean, smantana.

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorba de fasole verde cu smantana, o mancare savuroasa si usoara
  • 250 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 3 rosii
  • 250 ml zeama de varza
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura leustean
  • 1 ou
  • 4-5 linguri smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cum se prepara Ciorba de fasole verde cu smantana, o mancare savuroasa si usoara

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Zarzavatul se curata si se taie rondele.

Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si zarzavatul si se calesc legumele 2-3 minute.

Se pune apa si se fierbe 10-15 minute.

Se adauga fasolea verde si se mai fierbe 20 minute.

Se adauga rosiile taiate cubulete si zeama de varza si se mai fierbe inca 10 minute.

Se potriveste de sare si piper, se pune leusteanul tocat marunt si se opreste focul.

Se bate bine oul si se amesteca cu smantana intr-un castron mai mare.

Se ia din ciorba fierbinte si se pune in castron peste smantana ca sa ajunga la aceeasi temperatura.

Se rastoarna castronul in oala cu ciorba si se amesteca bine.

Se mananca calda cu ardei iute, cui ii place!

Incearca si reteta de Fasole verde la cuptor, o garnitura excelenta si rapida sau reteta de Mancare de fasole verde cu naut, potrivita si in zilele de post.

Iti recomandam sa incerci si varianta de Pastai scazute cu usturoi si marar, o bunatate de mancare.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu smantana, o mancare savuroasa si usoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba taraneasca de pui

Postat de camelia75

Ciorba taraneasca de pui

Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar. Dupa ce a dat in cateva clocote se...

Citeste continuarea

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Postat de panacris

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2014, 11:06
Motanel as manca si eu acum,dar ...nik)zi faina sa ai
la 12.03.2014, 11:07
la 12.03.2014, 11:09
Buna!
la 12.03.2014, 11:13
la 12.03.2014, 11:24
Ți-am făcut poftă de fasole verde

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking