Ciorbă de fasole verde(păstăi) cu afumătură

Postat de diaconta in Ciorbe
7 Dec 2011 | 58245 vizualizari
Ciorbă de fasole verde(păstăi) cu afumătură

Cu siguranţă este una din ciorbiţele care-mi plac tare mult.Îmi place fasolea verde(care de fapt,e galbena),acompaniată de multe alte zarzavaturi.Iar dacă-i adăugăm şi puţină afumatură gustul este deja desăvârşit.Adică o ciorbiţă ardelenească adevărată.

Ingrediente

  • Fasole verde (aproximativ 600 gr am folosit eu)
  • 300 gr costita afumata sau kaiser
  • morcovi
  • patrunjel radacina
  • ceapa uscata
  • telina radacina
  • gulie
  • ardei rosu
  • ulei
  • o lingura faina
  • 150 ml suc de rosii
  • sare,piper,boia de ardei
  • patrunjel verde,leustean
  • smantana Cantitatile sunt orientative,in functie de cata ciorba vrem sa facem.

Mod de preparare

Costita se taie bucati si se pune la fiert  impreuna cu ceapa taiata marunt ,in apa cu putina sare.Daca este sarata costita,nu mai adaugam sare,urmand sa potrivim gustul la final. Fasolea se spala si se rupe bucati,eliminand si acea „codita” de la capete.

Zarzavatul se curata si se taie rondele sau cubulete. Intr-o cratita punem putin ulei si calim zarzavatul.Adaugam si putina boia,va da o culoare frumoasa ciorbei.Punem si zarzavatul in oala in care fierbem costita. Fasolea o oparim cu putina apa fierbine si o punem si pe ea in oala,alaturi de zarzavat.

Intre timp pregatim rântasul.Intr-o craticioara prajim putin faina cu putin ulei.Luam de pe foc,punem sucul de rosii si apa cat sa se ingroase faina.Amestecam sa nu se faca cocoloase.Nu trebuie sa fie foarte gros.

Cand a fiert fasolea si zarzavatul,punem rântasul in oala.Lasam sa mai fiarba  2-3 clocote.Daca dorim putem sa punem si smantana in oala,sau se poate servi separat in farfurie.

La final adaugam verdeata si mai condimentam daca este cazul. Mie imi place cu ardei iuti murati. Poftă bună !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole verde(păstăi) cu afumătură" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de oanapl

Ciorba de fasole cu afumatura

Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa...

Citeste continuarea

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2011, 21:46
o sa ne ingrasam de atatea bunatati cate ai facut
la 07.12.2011, 21:50
ciorba de ciorba
la 07.12.2011, 21:53
maine asta fac si eu
la 07.12.2011, 22:08
si asta imi place
la 07.12.2011, 22:10
ce buuun !

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking