Ciorba de gaina ( de curte)

Postat de aliliana in Ciorbe
5 Ian 2013 | 28081 vizualizari
Ciorba de gaina ( de curte)

Ingrediente

  • 4 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei
  • telina
  • sare dupa gust
  • rosii
  • carne de pasare
  • leustean
  • 1 l zeama de varza
  • 3,5 l apa

Mod de preparare

Legumele se curata si se toaca marunt. Carnea portionata si spalata foarte bine se pune intr-un vas cu apa cat sa o acopere pentru a fi data intr-un clocot. Prima apa se arunca, dupa care se adauga carnea impreuna cu apa in vasul pentru ciorba si se lasa la fiert cu sare. 

Dupa un timp (verificam carnea cat este de fiarta) se adauga legumele. 

Cand legumele si carnea au fiert de adauga rosiile (se spune ca rosiile intaresc carnea si legumele daca nu sunt fierte bine). Dupa ce rosiile au fiert se pune zeama de varza. Dupa ce da in clocot  se adauga fideaua. Necesita fierbere nu mai mult de trei minute. Se adauga leusteam ( uscat, verde, congelat, dupa posibilitati)

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina ( de curte)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors taranesc de fasole pastai cu carne de pui

Postat de katty

Bors taranesc de fasole pastai cu carne de pui

Pregatim fasolea verde pastai. Indepartam capetele si o rupem in bucati mai mici. O spalam bine si o scurgem. Intr-o oala punem la fiert  apa. Cand clocoteste, adaugam putina sare si...

Citeste continuarea

Zeama de cocos in stil Basarabean

Postat de Ksenya

Zeama de cocos in stil Basarabean

Se pune cucosul (asa ii zice) pregatit, in apa la fiert, cam doi litri cu o lingurita de sare. Se spumeste foarte bine, se micsoreaza flacara la minim. Se adauga ceapa intreaga si se fierbe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2013, 20:29
cea mai sanatoasa ...
la 05.01.2013, 20:29
delicioasa,vreau o portie
la 05.01.2013, 20:32
Cu drag Bya.
la 05.01.2013, 20:32
Este Andreea. Adevarat.
la 05.01.2013, 20:40
daaaaaaaaaaaaa..cea mai buna!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking