Ingrediente
- 1 cap de ied bine curatat
- 2 morcovi
- 3 cepe verzi
- 3 crengute de tarhon verde
- 3 fire de usturoi verd e
- 1 ceapa galbena
- 1 felie telina
- 1 ardei
- 1 ardei iute
- 1 foaie dafin
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 1 ou
- 1 lamaie
- 1 cana smantana
- 4 maini generoase de spanac
- 3 linguri orez
- sare
Mod de preparare
- Legumele curatate se taie marunt .
- Daca doriti morcovii si telina se pot da pe razatoare .
- Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie .
- Eu l-am spalat bine pentru ca l-am primit foarte curat . Cel ce l-a taiat a lucrat foarte frumos si cu grija .
- Oricum eu l-am ,, controlat"' si intre dinti . Acolo ar fi putut ramane firicele de iarba de la ultima masa . Acum nu a fost cazul .
- Legumele maruntite impreuna cu ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in ulei .
- Cand ceapa devine sticloasa se toarna 3 l apa , se sareaza si se introduce si capul de ied la fiert .
- Atentie !!! Ceapa verde si usturoiul verde se pot arde foarte usor .
- Mai adugati foaia de dafin si tarhonul verde tocat .
- Lasati sa se fiarba la foc domol timp de 40 minute .
- Carnea este fiarta cand se desprinde usor de pe os .
- Adugati orezul in oala , la fiert .
- Capul de ied se scoate si se desface foarte usor de pe os .
- Limba si creierul se pastreaza separat pentru a se distribui in fiecare farfurie .
- Spanacul feliat si taiat subtire-fideluta se introduce in oala .
- Tot acum se pune si ardeiul iute taiat rondele -pentru un gust picant .
- Se opreste fierberea . Spanacul isi va pastra din calitati si culoare dace este doar oparit usor .
- Se bate unou intreg si se amesteca cu smantana . Adugati zeama fierbinte din oala si apoi amestecul se toarna in ciorba si se omogenizeaza .
- Acriti cu zeama de lamaie dupa preferinta .
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu spanac verde si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|