Ciorba de lapte bătut

Postat de ramona_manoliu in Ciorbe
28 Mai 2014 | 4696 vizualizari
Ciorba de lapte bătut

Pentru că au venit deja căldurile, vă propun o ciorbă tradiţională din zona Prahova care se consumă rece. Fotografiile nu inspiră, dar vă asigur că gustul este bun. Este preferata noastră vara, astfel încât vă dau cantităţile în care o gătesc eu, dar pentru testare se pot reduce la o treime.

Ingrediente

  • 4 legături de lobodă albă + roşie
  • 3 găletuşe de iaurt de 900 g
  • 1 legătură de mărar
  • 2 cepe mari

Mod de preparare

Pentru început se curăţă, se spală şi se taie fâşii loboda. În oala în care facem ciorba se pune la fiert cam 1 litru de apă cu sare. Când clocoteşte se adaugă loboda şi se lasă 1-2 minute, apoi se ia de pe foc.

Când este total răcită se adaugă iaurtul şi mărarul spălat şi tocat mărunt. Se potriveşte de sare.

Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, apoi se prăjeşte în puţin ulei până prinde culoarea maro (ca pentru fasolea bătută). Se răstoarnă peste ciorbă.

Se serveşte de la frigider în zilele caniculare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de lapte bătut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut

Postat de Sim0naWorld

Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am adaugat sare si piper boabe si am luat spuma de cate ori a fost cazul. Cand carnea nu si-a mai...

Citeste continuarea

Ciorba de varza

Postat de kamy

Ciorba de varza

Varza se taie fideluta. Slanina bucatele marunte,ceapa la fel,dupa care se amesteca si le mai tocam impreuna ff bine. Se pune slanina cu ceapa intr-o oala,pe foc mic si le calim pana capata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2014, 13:35
interesanta reteta
la 28.05.2014, 13:41
bun venit!
cred ca este gustoasa cu iaurt, mie imi place mult taratorul
la 28.05.2014, 13:57
buna ciorbita
la 28.05.2014, 15:19
Multumesc
la 28.05.2014, 21:43

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking