Ciorba de legume, cu afumaturi

Postat de RODIMUR in Ciorbe
10 Oct 2019 | 3179 vizualizari
Ciorba de legume, cu afumaturi

Ce poate fi mai bun, în aceste prime zile reci de toamnă, decât o ciorbă de legume, cu afumături? Asta am gândit la un moment dat zilele trecute, când nu mai știam ce să gătesc. Așa că odată decizia luată, am trecut urgent la treabă și în scurt timp, ciorbița răspândea din farfurii, mirosuri tentante... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 4 cartofi roz
  • 2 roșii medii
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 350 grame de afumături (cârnați afumați de porc și kaiser)
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, numai cât să se înmoaie ușor și nu să se ardă.

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se călesc ușor, cu ceapa și usturoiul.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu legume puse la călit. Se călesc legumele la foc mic, până ce scade puțin lichidul lăsat de roșii.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala cu legumele fierte deja pe jumătate.

Se taie afumăturile în felii/rondele potrivite.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în oală și legumele călite, iar apoi afumăturile pentru ultimele două clocote.

Se condimentează ciorba cu: sare, piper și cimbru și după încă 4-5 minute se ia oala de pe foc, se adaugă pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă”, ciorba poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume, cu afumaturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Ciorba de fasole cu afumaturi

Postat de RODIMUR

Ciorba de fasole cu afumaturi

Se alege fasolea, se spală bine și se pune la înmuiat cu apă multă, rece, cu o seară înainte de a fi preparată ciorbița. A doua zi se strecoară fasolea, se clătește...

Citeste continuarea

Ciorba de legume cu afumaturi, acrita cu varza murata

Postat de RODIMUR

Ciorba de legume cu afumaturi, acrita cu varza murata

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert într-o oală mare, cu multă apă. Se spumuiește, când este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2019, 10:42
Cam buna ciorbica!
la 10.10.2019, 10:57
la 10.10.2019, 10:59
Mulțumesc frumos, Mirela!
la 10.10.2019, 12:01
Bună rău cu afumătură! Yummy!
la 10.10.2019, 12:15
Exact, Merișor! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking