Ingrediente
- 1 kg costita afumata
- 4 cartofi mari
- 2 morcovi
- 4 cepe mari
- ardei si telina(de la congelator)
- 4 L apa
- 4 linguri pasta de rosii cu legume
- 1 L zeama de varza acra
- 1 legatura marar verde
- tarhon uscat si maruntit
Mod de preparare
Mai intai portionam costita, o spalam si o punem la fiert intr-un litru de apa.
Lasam pana atinge punctul de fierbere, apoi o strecuram, clatim si o punem din nou la fiert in 3 L apa. Facem aceasta operatie pentru a indeparta toxinele accumulate in timpul afumarii.
Curatam si spalam ceapa si morcovul, apoi le tocam si le adaugam peste costita cand apa a inceput sa fiarba.
Adaugam si legumele de la congelator, asa inghetate si lasam sa fiarba pana se patrunde ceapa bine dupa care adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.
Cand incep sa se patrunda si cartofii adaugam pasta de rosii mai lasam cateva minute si adaugam zeama de varza si tarhonul.
Lasam sa fiarba cam 10 minute dupa ce am pus zeama de varza si oprim focul apoi adaugam mararul tocat.
Eu nu am mai adaugat sare pentru ca a fost si costita sarata si zeama de varza.
Este o ciorba foarte buna asa acrisoara si aromata de la tarhon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|