Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie mărunt și se călesc cu ceapa și usturoiul.
Se spală roșiile, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se călesc în tigaia cu celelalte legume, la foc mic, până ce scade puțin lichidul.
Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala de ciorbă, când rădăcinoasele sunt aproape fierte.
După două-trei clocote, se adaugă legumele călite și apoi moarea de varză.
Se amestecă bine smântâna cu gălbenușurile de ou și se subțiază cu ciorbă fierbinte, până ce ajunge cam la temperatura din oală. Atunci se drege ciorba cu smântână amestecată cu ouă și se mai lasă la fiert încă un clocot-două, la foc mic.
Între timp, se spală, se zvântă și se toacă mărarul și frunzele de pătrunjel.
Se condimentează ciorba, după gust cu sare (dacă mai este nevoie!) piper și cimbru, după care se adaugă mărarul și pătrunjelul tocat. Se ia oala de pe foc, se pune capacul și ciorba se servește după ce ”s-a odihnit” timp de 10 minute.