Ingrediente
- 2 aripi de curcan
- o mana plina de fasole verde
- o mana plina de conopida si brocoli (dupa ce sunt curatate si taiate marunt)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 5 catei de usturoi
- 2 ardei (unu rosu capia si unu verde)
- o mana de mazare
- 0 jumatate de telina
- 100 gr porumb (din conserva)
- 2 rosii
- 1/2 l de bulion
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 legatura de marar
Mod de preparare
Am spalat si curatat bine aripile si apoi le-am taiat pe la incheieturi si le-am lasat in apa rece.
Am razuit pe razatoarea mare 1 morcov , am taiat rondele ceapa si le-am pus la calit cu 2-3 linguri de ulei impreuna cu aripile de curcan, apoi am pus si usturoiul tocat si o parte din ardeiul rosu taiat feliute. Le-am lasat la calit, mestecand din cand in cand pana cand aripile si-au schimbat culoarea. Am pus apa pana a acoperit bine aripile si am lasat sa fiarba pana cand carnea a fost aproape gata.
Am adaugat restul legumelor: al 2-lea morcov taiat cubulete mici, ardeii taiati feliute, fasolea verde taiata, conopida si brocoli taiate marunt, mazarea, telina taiata cubulete mici, rosia curatata de pielita si taiata cubulete mici, porumbul (aveam o conserva mica de porumb si am zis sa o bag si pe aia :) ). Am completat cu apa cata a fost nevoie si am pus delikat de pui 1 lingura, piper 1 lingurita si sare (daca mai trebuie, se gusta inainte). La sfarsit am pus bulionul si am mai lasat sa fiarba 5 minute, apoi patrunjelul si mararul tocate marunt, inca 2-3 clocote si gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume si aripi de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|