Ciorba de potroace

Postat de Sidy in Ciorbe
18 Sep 2011 | 4850 vizualizari
Ciorba de potroace

Farmecul acestei ciorbe este zeama de varza, care face minuni dupa un ospat sau mai multa bautura. Aceasta ciorbica acra si revigoranta era facuta odinioara pentru a drege mahmureala de dupa nunta...

Ingrediente

  • maruntaie de pui (aripi, gat, cap, inima, pipota)
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1/2 gulie
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras
  • 1 rosie
  • 500 ml zeama de varza murata
  • 1 pumn varza murata taiata fideluta
  • 2 linguri ulei
  • marar verdepatrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.

Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti.

Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.

Carnea spalata o punem intr-o oala cu 3-4 l apa cu sare la fiert.

Dupa ce da un clocot, o spumuim si adaugam morcovii sotati si celelalte legume.

Asezonam si lasam sa fiarba la foc moderat pina sunt fierte legumele si carnea.

Adaugam zeama de varza si varza fideluta, o lasam 10-15 minute sa fiarba dupa care presaram deasupra ciorbei verdeata tocata.

Nu uitati sa serviti si ardei iute linga aceasta minunata ciorba.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Ciorba de vacuta

Postat de MotanLaOale

Ciorba de vacuta

Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie neestetica. Dupa 10 minute, se spala carnea si se pune la scurs. Legumele se...

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de RODIMUR

Ciorba de cartofi cu smantana

Se curăță și se spală legumele. Morcovii și pătrunjeii se taie rondele sau semirondele. Se pun la fiert într-o oală de 4 litri, legumele tăiate (morcovii, pătrunjeii și țelina)....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 18.09.2011, 16:16
foarte buna cu zeama de varza
la 18.09.2011, 16:18
nu am mancat, dar am auzit ca e buna
la 18.09.2011, 16:24
Da de unde ai zama de varza la timpul asta soro???ca tare-mi place!!
la 18.09.2011, 16:57
tare buna si as papa un blidisel nu c-as fi mahmura
la 18.09.2011, 17:19
de asta n-am facut inca,asa ca gust de la tine chiar daca nu-i dupa ospat

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking