Ciorba de potroace

Postat de Sidy in Ciorbe
18 Sep 2011 | 7186 vizualizari
Ciorba de potroace

Farmecul acestei ciorbe este zeama de varza, care face minuni dupa un ospat sau mai multa bautura. Aceasta ciorbica acra si revigoranta era facuta odinioara pentru a drege mahmureala de dupa nunta...

Ingrediente

  • maruntaie de pui (aripi, gat, cap, inima, pipota)
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1/2 gulie
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras
  • 1 rosie
  • 500 ml zeama de varza murata
  • 1 pumn varza murata taiata fideluta
  • 2 linguri ulei
  • marar verdepatrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.

Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti.

Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.

Carnea spalata o punem intr-o oala cu 3-4 l apa cu sare la fiert.

Dupa ce da un clocot, o spumuim si adaugam morcovii sotati si celelalte legume.

Asezonam si lasam sa fiarba la foc moderat pina sunt fierte legumele si carnea.

Adaugam zeama de varza si varza fideluta, o lasam 10-15 minute sa fiarba dupa care presaram deasupra ciorbei verdeata tocata.

Nu uitati sa serviti si ardei iute linga aceasta minunata ciorba.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de potroace

Postat de katty

Ciorba de potroace

Spalam bine maruntaiele de la un pui. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Pornim focul iute pana se aduna deasupra spuma.Reducem focul la mic...

Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de mirela0911

Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante.  Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa. Intr-o oala mare, se pun 4...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2011, 16:16
foarte buna cu zeama de varza
la 18.09.2011, 16:18
nu am mancat, dar am auzit ca e buna
la 18.09.2011, 16:24
Da de unde ai zama de varza la timpul asta soro???ca tare-mi place!!
la 18.09.2011, 16:57
tare buna si as papa un blidisel nu c-as fi mahmura
la 18.09.2011, 17:19
de asta n-am facut inca,asa ca gust de la tine chiar daca nu-i dupa ospat

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking