Ciorba de potroace de Sarbatori

Postat de Sylvia in Ciorbe
30 Dec 2010 | 8050 vizualizari
Ciorba de potroace de Sarbatori

Am facut aceasta ciorba de Craciun dar merge perfect si de Revelion, e foarte aromata si zeama de muraturi lecuieste ca nimeni alta oboseala petrecaretilor:) . Esentiale sunt : puiul sau gaina de casa , leusteanul si frunzele de telina verde si zeama de muraturi…..daca aveti astea la indemana haideti sa facem o ciorba de potroace delicioasa .

Ingrediente

  •  Avem nevoie asa cum ziceam de
  • un pui de casa  sau gaina ( pui fermier se numeste in Franta ) , se poate face foarte bine si cu curcan
  • Pe langa asta reteta veche spune:
  • maruntaie de pui, pipote, inima,  ficatei
  •  zarzavat de ciorba,
  • ceva albitura : pastranac si telina ,
  • un morcov,
  • o bucata de ardei rosu,  
  • 2 cepe mici ( nu cantitati foarte mari ) .
  • In plus mai avem nevoie de
  • o cescuta de orez,
  • o cutie de rosii decojite maruntite ( eu le prefer iarna pe cele italienesti culese si pregatite vara ) ,
  • zeama de la muraturi ( eu am pus vreo 350 ml zeama de la muraturile mele asortate ) ,
  • leustean ( congelat am avut eu )
  • si telina verde frunze .

Mod de preparare

La aceasta ciorba de potroace am pus spatele de la pui, aripile si pulpele de pui, pieptul de la pui la vedea fata mesenilor cu alta ocazie . Preparare: spalam bine si curatam puiul si il taiem bucati. Aceasi soarta o vor avea si legumele numai ca  ele o sa fie date pe razatoare, maruntim cu grija doar ardeiul rosu si ceapa.  Se pun la fiert cu apa rece impreuna cu carnea, sare, piper macinat si piper boabe.

Dupa ce s-a fiert carnea trecut de  jumatate adaugam si orezul.  Lasam orezul sa fiarba zece minute si adaugam rosiile decojite si maruntite. Mai fierbem totul 5 minute si adaugam zeama de la muraturi, mai dregem cu sare si piper la sfarsit daca trebuie.

 Inchidem focul, lasam oala sa se ingaduie bine si adaugam apoi in ciorba de potroace verdeata maruntita( leustean si telina) , ca sa nu isi piarda aroma nu trebuie pusa in apa clocotita . Dupa ce punem verdeata acoperim cu capac si lasam inca cateva bune minute sa se povesteasca aromele intre ele. Ciorba de potroace se serveste fierbinte cu o bucata de paine de casa bine rumenita. Eu pun mereu telina verde si in farfurie pentru ca imi place aroma ei la ciorba de potroace. Curajosii pot tenta si un ardei iute, smantana nu am pus ca am simtit ca strica ciorba   desi imi place si reteta cu smantana, asta a fost perfecta asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace de Sarbatori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Retete similare

Ciorba de ardei kapia umpluti

Postat de mihaelar63

Ciorba de ardei kapia umpluti

Curatati legumele si le spalati. Taiati in bucati mari ceapa, morcovul si patrunjelul. Pentru a economisi timp eu nu  le-am razuit pe razatoare, manual, le-am tocat in...

Citeste continuarea

Ciorba de bob cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Ciorba de bob cu afumatura proaspata

 Legumele se curata si se spala . Spalati carne afumata cu apa calduta . A noastra -din productie proprie , a fost data doar la un fum usor dupa ce a stat doar 3 zile la...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.12.2010, 14:34
la 30.12.2010, 14:37
Chair nu stiu de ce nu pot atasa pozele, am modificat latimea sa fie 800, are 227Ko e fisier JPG .....
la 30.12.2010, 14:38
Multumesc motal la oale, vin cu strachina de ciorba calda imediat
la 30.12.2010, 14:44
Sylvia trimite-i un mesaj la bucataras sau la Mircea,rezolva ei problema cu pozele
la 30.12.2010, 14:46
Am scris pe forum la probleme sper sa se rezolve

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking