Ingrediente
- Avem nevoie de:
- -200 gr. linte
- -200 gr. carnati de casa, eventual putin afumati
- -200 gr zarzavat pt ciorba (morcov, pastarnac, telina, cartofi, ardei gras etc)
- -2 linguri ulei
- -1 frunza dafin
- -1 catel de usturoi
- -1 lingura otet de mere
Mod de preparare
Cu o seara inainte am pus lintea la muiat in apa, iar a doua zi am schimbat apa si am fiert-o impreuna cu 1 lingurita bicarbonat, (sa fiarba mai repede), sare, dafin si otet. Am calit apoi ceapa in ulei, am adaugat zarzavatul taiat cuburi, carnaciorii prajiti usor si am adaugat lintea fiarta. Am pus alta apa, cat sa acopere toate ingredientele din oala si am lasat din nou la fiert la foc mic. Dupa ce toate s-au muiat bine, am pus si ustoroiul pisat bine si am mai lasat oala pe foc 3 min. Am servit fierbinte.
Chiar a fost buna si mi-a adus aminte de ciorba de fasole boabe cu afumatura.
P.S. In reteta originala, ciorba asta se numeste, de fapt, supa, dar de ce s-o fi chemand asa, nu stiu. Mie tot ciorba mi s-a parut, mai ales ca trebuie sa iasa ceva mai groasa...In fine, cum s-o numi, a fost chiar buna si cred ca o voi repeta!
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de linte cu carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|