Ciorba de linte cu prosciutto

Postat de Valclaudia in Ciorbe
8 Mar 2015 | 3153 vizualizari
Ciorba de linte cu prosciutto

Ingrediente

  • 1 ceapa alba
  • 150 gr., prosciutto
  • 1/2 borcan zarzavat pentru ciorbe (radacina de morcov, pastarnac, telina)
  • 3 linguri de ulei
  • bobite de mustar, 1 lingurita
  • 200 gr. linte uscata
  • 2 linguri pasta de bulion
  • 1 foaie de dafin
  • tarhon in otet, dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 1,5 l apa rece

Mod de preparare

Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata marunt o calim in ulei 2- minute, adaugam feliile de prosciute taiate fasii, apoi boabele de linte uscata. Punem apa rece, adaugam foaie dae dafin, asezonam cu sare si piper dupa gust,adaugam si bobitele de mustar si lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit pana se inmoaie lintea. Adaugam 1/2 borcan legume pentru ciorba, 2 linguri de bulion, tarhon din otet dupa gust, mai lasam sa clocoteasca cateva minute si servim ciorba cu ardei iute.

Un deliciu, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de linte cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de cartofi cu afumatura a la Dia

Postat de MotanLaOale

Ciorba de cartofi cu afumatura a la Dia

Am curatat ceapa si ceapa verde si am tocat-o. Am curatat morcovii si i-am taiat rondele. Am pus 2 linguri ulei in oala si am calit ceapa 2-3 minute. Am adaugat si morcovii si am mai...

Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de mirela0911

Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante.  Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa. Intr-o oala mare, se pun 4...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2015, 16:50
ce idei super ne oferi
la 08.03.2015, 16:52
la 08.03.2015, 17:22
la 08.03.2015, 17:27
si eu azi asta am, supa de linte pasata cu prosciuto e si mai buna
la 08.03.2015, 17:47
like

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking