Ciorba de macris

Postat de deliciousflavours in Ciorbe
4 Noi 2011 | 10518 vizualizari
Ciorba de macris

Este o ciorba in primul rand sanatoasa datorita continutului mare de vitamine, dar si foarte gustoasa si nu in ultimul rand usor de preparat. Primavara-vara este sezonul macrisului, dar cum mie imi place foarte mult, am pus si la congelator…:)

Ingrediente

  • 300 gr macris (eu am folosit congelat)
  • 100 gr orez
  •  carne de pui/curcan/porc
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare/vegeta

   

Mod de preparare

Se pune carnita (poate fi orice fel de carne, la alegere) taiata cubulete mici la fiert in apa cu sare/vegeta, cand este aproape fiarta adaugati orezul si lasati sa fiarba. Cand sunt fierte atat carnea cat si orezul adaugam macrisul congelat si mai lasam pe foc mediu circa 15 minute.

Dupa acest timp oprim focul si lasam sa se raceasca putin. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul de smantana.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de macris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de loboda

Postat de simona72

Ciorba de loboda

Se pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba. Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute. Se adauga apoi...

Citeste continuarea

Ciorba de post cu cartofi si vegetale

Postat de simona72

Ciorba de post cu cartofi si vegetale

Se pune uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa verde taiata rondele si morcovul taiat si el de asemenea tot rondele. Lasam la calit 2-3 minute. Adaugam apa fierbinte si lasam sa fiarba 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2011, 10:18
macrisul este acrisor la gust daca imi aduc aminte bine.....bun bun
la 04.11.2011, 10:56
bun bun
la 04.11.2011, 11:22
bun
la 04.11.2011, 11:30
da, este acrisor
la 04.11.2011, 11:43
N-am mancat niciodata Dar sunt sigura ca mi-ar placea, pentru ca ador ciorbele acre ... nu trimiti si la mine un borcan, o sticla? ...in pipeta? macar sa gust

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking