Ingrediente
- 700 g carne miel cu os
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1/2 telina
- 1 ceapa
- o gramajoara macris
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura leustean verde
- 200 ml smantana
- 1-2 galbenusuri
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare
Curatam zarzavatul si ceapa. Zarzavatul il dam pe razatoarea mare, ceapa o lasam intreaga.
Carnea o portionam potrivit .
Morcovii ii tragem putin la tigaie , pentu o culoare frumoasa data ciorbei.
Punem carnea la fiert in apa cu sare, cand clocoteste o spumuim.
Adaugam apoi zarzavaturile si ceapa intreaga.Asezonam si lasam sa fiarba aproximativ 50 de minute, la foc mic.
Macrisul il curatam de codite, il spalam bine, il rupem cu mana si il introducem in ciorba.
Lasam sa mai fiarba 10 minute.
Galbenusurile le amestecam cu smantana si un polonic de ciorba fierbinte, apoi rasturnam compozitia in ciorba, lasam sa dea un clocot.
Servim ciorba cu zeama de lamaie pusa in ea si cu verdeata presarata deasupra.
Pofta mare sa aveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu smantana si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|