Ingrediente
- mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) cca. 700 g,
- coada de miel,
- ulei de floarea soarelui 2 linguri,
- morcovi 2-3 bucăți,
- apio 50 g,
- păstârnac 25 g,
- pătrunjel rădăcină 50 g,
- gulie verde 200 g,
- ardei kapia 1/2 bucată,
- roșii cuburi din conservă SunFood,
- ceapă verde 1 legătură,
- usturoi verde 1 legătură,
- leuștean 1/2 legătură,
- leurdă 1/2 legătură,
- untișor 1 legătură,
- tarhon 2-3 fire,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- gălbenuș de ou 4-5 bucăți,
- borș de legume cu smântână
- Delikat 2-3 linguri.
Mod de preparare
Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele. Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă mărunt.
Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă. Se adaugă carnea fiartă și zeama strecurată. Se asezonează de sare, piper, roșiile cuburi și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se drege cu gălbenuș de ou bătut.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|