Ciorba de miel reteta cu legume proaspete, tarhon si leustean

Postat de Bucataras in Supe/Ciorbe
19 Apr 2016 | 13899 vizualizari

Ciorba de miel reteta Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu care poate fi incercat oricand!

Ingrediente

  • 700 gr carne de miel pentru ciorba
  • 2 morcovi
  • 1 radacinia de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • o bucata de telina
  • 4 fire de ceapa verde
  • 50 gr orez
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml smantana grasa
  • 300 ml bors
  • cate o jumatate de lingurita nuscoara rasa si coriandru macinat
  • sare si piper dupa gust
  • 7 fire de tarhon proaspat
  • 1 legatura de leustean pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Pregateste mai intai legumele! Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si aduna spuma de la suprafata. Pune apoi legumele si cand incep sa se inmoaie adauga orezul spalat. Condimenteaza cu sare, piper, nucsoara rasa si coriandru macinat. Lasa sa fiarba, apoi pune borsul.

Amesteca intr-un castron galbenusurile de ou cu smantana si pune cate un polonic de ciorba fierbinte. Dupa ce ai incorporat 5-6 polonice si ai adus la aceeasi temperatura ciorba din castron cu cea din oala, rastoarna totul in oala si amesteca usor.

Mai lasa sa dea cateva clocote, opreste focul si pune deasupra tarhonul si leusteanul proaspat tocate.

Miroase nemaipomenit! Sper sa incerci si tu reteta mea de ciorba de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu legume proaspete, tarhon si leustean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Ciorba de cocos

Postat de gicuta69

Ciorba de cocos

Am portionat carnea de cocos, am spalat-o si am pus-o sa fiarba intr-o oala cu apa si un praf de sare. Am indepartat spuma care s-a format. Cat timp a fiert carnea, am curatat si spalat...

Citeste continuarea

Supa crema de galbiori cu branzeturi

Postat de simona72

Supa crema de galbiori cu branzeturi

De preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2016, 14:51
buna buna
la 19.04.2016, 14:56
la 19.04.2016, 15:02
Foarte gustoasa!
la 19.04.2016, 15:05
Buna rau!
la 19.04.2016, 15:08
o bunatate

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking