Ingrediente
- 1 conserva fasole rosie
- 1 conserva porumb dulce
- 1 conserva boabe de naut
- 1 conserva rosii
- 3 - 4 linguri ulei de masline
- 2 cepe verzi
- 1 lingura boabe de mustar Delikat
- 5-6 boabe de piper negru Delikat
- 1/2 borcan legume conservate pentru ciorbe (morcov,telina,pastarnac,gogosar)
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lingurita maghiran uscat
- 2 l apa plata
- sare dupa gust
- patrunjel verde proaspat tocat
Mod de preparare
Ceapa o curatam si o spalam, apoi o taiem bucatele si o punem impreuna cu uleiul si boabele de mustar in oala la sotat.
Scurgem porumbul, fasolea rosie si nautul de apa in care au fost conservate, clatim boabele sub jet de apa rece si apoi le adaugam pe toate in oala peste ceapa calita.
Adaugam legumele pentru ciorba conservate, apoi continutul din conserva de rosii taiate, 1/2 lingurita maghiran uscat, foaia de dafin si boabele de piper. Lasam sa dea in clocot, apoi adaugam cca 2l apa plata.
Acoperim oala, lasam sa fiarba la foc mic 20 minute, asezonam cu sare dupa gust, iar la final presaram patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de naut, porumb dulce si fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|