Ciorba de oase

Postat de susu in Ciorbe
8 Feb 2011 | 5502 vizualizari
Ciorba de oase

Ingrediente

  •   Oase de porc sau vita
  • 1 telina mica
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 cartof
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • Bors sau zarzare
  • 2 oua      

Mod de preparare

Se spala putin oasele sub un jet de apa rece si se pune pe foc cu apa rece si putina sare. Se spumuieste cat este nevoie si se pregatesc legumele. Ceapa, ardeiul si albitura se toaca marunt iar morcovul se da prin razatoarea mica. Am calit ceapa, apoi ardeiul si morcovul. Le-am adaugat la ciorba, am pus si o parte din verdeata si cartoful taiat cubulete. Spre sfarsit se scot oasele si se scoate carnea de pe ele, se taie bucati mai mici si se pun inapoi in oala. Cand au fiert legumele se adauga pasta de rosii desfacuta in putina zeama de ciorba, potrivim de sare si condimente si la urma punem borsul oparit. Eu am avut pasta de corcoduse congelate care sunt grozave, sunt acrisoare, contin vitamina c si da un gust deosebit ciorbitei. Se bat ouale zdrente si se trantesc  in ciorba. Se pune restul de verdeata si se acopera cu capac. Se serveste cu smantana, ceapa sau ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza

Postat de rocsi_1612

Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza

Spalati oasele de porc, coasta afumata si le taiati bucati. Le puneti in oala minune, le acoperiti cu apa.  Puneti capacul si le fierbeti 30 de minute, din momentul in care incepe sa...

Citeste continuarea

Ciorba cu leguma porcu (leguma mea preferata)

Postat de Constelatialeu

Ciorba cu leguma porcu (leguma mea preferata)

Mai intai am pus oasele la fiert cu putina sare in oala sub presiune. Dupa ce au fiert oasele le-am scos din zeama, am maruntit carnea de pe ele, oasele le-am taiat pe din doua, ca-mi place mult...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2011, 23:05
cred ca are un gust tare bun
la 08.02.2011, 23:10
la 09.02.2011, 08:14
la 09.02.2011, 10:32
Cu bors , ca zarzare n-am la congelator
la 09.02.2011, 11:08

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking